Ayvalık Midilli Feribot

Ayvalık Midilli Feribot

Ayvalık Midlli Feribot, Midilli Ege Denizi’nin kuzeydoğusunda bulunan, dağlık bir Yunan adası. Yunanistan’ın ana karasından çok Türkiye’nin Ayvalık ile Dikili ilçelerine yakın olan ada, Girit ve Eğriboz’dan sonra Yunanistan’ın en büyük üçüncü adasıdır. Adanın ismine biz midilli desekte asıl ismi Lesvos tur. Midilli yani Mitilini de sadece bir bölgesidir. Sapfo’nun doğum yeri olmasının yanı sıra uzo üretimiyle bilinen bu göz alıcı adada kale, üniversite ve müzeler bulunmaktadır.

Adaya Yunanistan‘dan ulaşmak için deniz ve hava yolu kullanılmaktadır. Günde beş kez Atina’dan ve günde bir kez Selânik’ten uçak kalkmaktadır. Ayrıca haftada iki kez Sakız (Chios) ve Limni (Limnos) adalarından sefer bulunmaktadır. Adanın en yakınında Türkiye’nin Ege kıyıları bulunmaktadır ve adaya Ayvalık’tan feribot seferleri yapılmaktadır. Adadaki karayolu ulaşım ağı özellikle başkent Midilli çevresinde gelişmiştir.

Hem Ayvalık’tan hem de Midilli’den kalkan iki feribot sayesinde iki kıyı bir araya gelmektedir. Adanın orjinal ismi Lesvos olarak bilinmektedir. Ayvalık’tan deniz otobüsüyle yaklaşık 45 dakika içerisinde Adaya varabilirsiniz. Eğer sakız adası ile midilli adası tatilini birleştirmek istiyorsanız merak etmeyin buda mümkündür.

Ayvalık Midilli Feribot Seferleri ve Bileti Hakkında

Yunan adalarının en çok tercih edilenleri arasında ilk sırada gelen Midilli’ye en rahat ulaşım yolu; Ayvalık Midilli feribot seferleri olarak bilinmektedir. Mayıs ve Ekim ayları arası olan dönem; yüksek sezon olarak geçmektedir. Bu dönemde, her gün Ayvalık Midilli feribot seferleri düzenlenmektedir.

Turyol Ayvalık- Midilli Feribot Seferleri

Turyol şirketi  feribot seferlerini günde iki kez gerçekleştirmektedir. Avvalık- Midilli arası ilk seferi sabah saat 09.00 iken diğer seferi de saat 14.00’tedir. Feribotlar kalkıştan yaklaşık 1,5 saat sonra Midilli’ye varır. Turyol’un feribotlarına motosiklet, otomobil, jeep, karavan, kamyonet ve minibüs ile de binilmektedir.  Turyol firmasının Ayvalık –Midilli seferlerinin bilet fiyatlarını sitesinden görebilirsiniz.

Turyol Web sitesine ilerle

Jalem Tur Ayvalık – Midilli Feribot Seferleri

Ayvalık’tan Midilli Adası’na feribot seferi düzenleyen bir başka şirkette Jalem Tur’dur. Jalem tur, Yaz aylarında her gün çift taraflı Ayvalık –Midilli seferi gerçekleştirmektedir. Feribot Ayvalık limanından saat 09.00’da kalkmakta ve yaklaşık 1,5 saat sonra Midilli Adası’na varmaktadır. Midilli- Ayvalık seferleri ise her akşam 18.00’de düzenlenmektedir.

Jalem Tur web Sitesine ilerle

Midilli adası için sadece pasaport gereklidir. Ayvalık gümrük liman kapısında kontrolleri sağlanmaktadır. işlemlerinizi sefer saatinden önce halletmeniz yoğunluk açısından oldukça önemlidir.

Midilli’ye gittiğinizde  Ege mutfağının en önemli lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz. Deniz ürünlerinden başlayıp zeytinyağlı yemeklere kadar bir çok şey mevcuttur. Ada’da rakıya benzeyen uzo da oldukça popülerdir. Bunun yanı sıra Midilli, peynir konusunda da bir hayli iddialı. Keçi ve koyun sütünden yapılan graviyer peynirlerini, kaşar peynirlerini, fetayı, mitzithra peynirini ve anthotiro peynirini; Midilli balı eşliğinde kesinlikle denemelisiniz. Adaya gittiğinizde asla kaçırmamanız gereken bir diğer lezzet ise Kalloni sardalyası. Meze olarak tüketebileceğiniz bu tadına doyulmaz lezzetin dünya çapında bir üne sahip olduğunu unutmayın.Son olarakta ada deniz ürünleri ile oldukça popülerdir. Her gittiğiniz yerde deniz ürünlerini görebileceksiniz.
 
Midilli adası uzo ouzo
 

Midilli Adası Otelleri

Ayvalıkta olduğu gibi Midilli adsında da butik oteller bulunmaktadır. Booking üzerinden rezervasyon oluşturabilir. Yorumları ve incelemeleri görebilirsiniz.

 

Anasayfa